”Solidt grønt fremskridt” og "god grund til at kippe med flaget”: Se centrale aktørers reaktioner på klimaaftalen

REAKTIONER: Generelt møder ny klimaaftale ros blandt nøgleaktører i energisektoren og fagbevægelsen, som blandt andet kvitterer for investeringer i vindenergi og power-to-x. DI tør op til grøn skattereform, mens vindmølleindustrien savner tidsplan.

Over en bred kam bliver den nye klimaaftale positivt modtaget blandt nøgleaktører, som blandt andet glæder sig over større satsning på vindenergi med etablering af to energiøer, investeringer i ny grøn teknologi og udsigt til en grøn skattereform i efteråret.

”Klimaaftalen tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid, og den vil på rigtig mange punkter både være med til at bane vejen for en klimavenlig omstilling i Danmark – og for, at vi kan udvikle nye grønne løsninger, som vi kan eksportere og dermed også bidrage globalt til klimaudfordringen,” skriver administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

Dansk Industri har længe udtrykt bekymring for høje CO2-afgifter, som Klimarådet har anbefalet. Men Lars Sandahl Sørensen er tilfreds med aftalens forsikring om, at nye CO2-afgifter skal tage hensyn til dansk konkurrenceevne.

Login