Folketinget forhandler om overskudsvarme: Her står aktørerne

OVERBLIK: Der er bred politisk enighed om at udnytte overskudsvarmen bedre, men man har endnu ikke formået at forhandle sig frem til en aftale. Læs eller genlæs aktørernes bud på, hvad vi stiller op med overskudsvarmen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forhandler i disse dage om en aftale om overskudsvarmeafgiften.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forhandler i disse dage om en aftale om overskudsvarmeafgiften.Foto: Ida Guldbæk Arendsen/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard

Mig bekendt er det ikke et reelt problem, at virksomhederne ønsker at blive små varmeværker

Michael Brandt
Adm. direktør i Fors A/S

I disse dage forsøger Folketinget endnu engang at forhandle sig til en aftale om overskudsvarmeafgiften. Forhandlingerne er et resultat af energiaftalen fra juni 2018, hvor parterne blev enige om at afsætte 100 millioner kroner fra 2020 til at fremme udnyttelsen af overskudsvarme. 

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Den konkrete omlægning skulle ifølge aftalen være forhandlet i efteråret 2018, men blandt andre Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kunne dengang ikke bakke op om den model, som regeringen og Skatteministeriet foreslog. 

'Falsk' overskudsvarme
Skatteministeriets forslag går ud på at hæve overskudsvarmeafgiften for at undgå såkaldt ’falsk’ overskudsvarme. Blandt andet datacentre er på listen over brancher, som ministeriet mener kan producere falsk overskudsvarme. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00