Folketinget vakler i sag om atom-depot

AFFALD: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) får ikke grønt lys til at fortsætte processen med at placere et depot til atomaffald. Flere af Folketingets partier vil have flere undersøgelser. De berørte kommuner protesterer.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Hvorfor skal udkanten overtage affaldet, når det er Sjælland, som har haft gavn af væksten, forskningen og udviklingen på Risø.

Winni Grosbøll (S)
Borgmester, Bornholm
På torsdag skal Folketingets partier meddele sundhedsminister Astrid Krag (SF), om de fortsat bakker op om processen med at finde en placering til et depot for atom-affald.

Det var et enigt Folketing, som i 2003 besluttede, at der skulle etableres et depot, men allerede nu står det klart, at ikke alle partier vil give Krag grønt lys på torsdag.

"Krag beder om et ja til at gå videre, og det får hun et klart nej til," siger Enhedslistens miljøordfører, Per Clausen.

Han vil først have undersøgt, hvor risikabelt det er at transportere affaldet, ligesom han vil have undersøgt, hvad det vil betyde for vækst og udvikling i det område, hvor depotet placeres.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00