Fonde giver millioner til forskning i smarte byer og bygninger

SMART: Et samarbejde mellem Realdania og Innovationsfonden skal øge salget af dansk by-, bolig- og byggeviden i udlandet. Ti erhvervsforskere får støtte gennem programmet.

Ti erhvervsforskere skal være med til at danne grundlaget for en dansk videnklynge om smart cities og smart buildings. Klyngen skal forankres i det nye Blox-byggeri i København.<br>
Ti erhvervsforskere skal være med til at danne grundlaget for en dansk videnklynge om smart cities og smart buildings. Klyngen skal forankres i det nye Blox-byggeri i København.
Foto: Michael Levin/Blox
Mads Bang
Fakta
Økonomi

Innovationsfonden og Realdania har tilsammen afsat cirka 20 mio. kr. til projekterne.

Herudover har den enkelte forsker mulighed for et ekstra tilskud på op til 200.000 kr. til at afprøve teser og teste prototyper.

Et nyt samarbejde skal sætte skub i salget af dansk viden om smart cities og smart buildings til udlandet. Det er et af målene, når de to store pengetanke Realdania og Innovationsfonden lancerer et nyt fælles program med erhvervsforskning.

Samarbejdet udmønter sig i første omgang i ti erhvervs-ph.d.'er eller erhvervspostdoc-stillinger, hvor der også er afsat midler til projekterne.

Det langsigtede mål er at etablere en dansk videnklynge om smart cities og smart buildings, som kan føre til øget eksport af dansk viden om blandt andet bæredygtige byer.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00