Debat

Forfattere: Rune Engelbreth tillægger os synspunkter, vi ikke har

REPLIK: Det er svært at finde lysten til at gå i dialog med Rune Engelbreth Larsen, når hans indlæg er fyldt med personlig tilsvining, motivbeklikkelse og fordrejninger, skriver tre forfattere: Esben Møller Madsen, Palle Madsen og Per Hilbert. 

Han gør os til modstandere af urørt skov, selvom det modsatte tydeligt fremgår af bogen, skriver de tre forfattere.
Han gør os til modstandere af urørt skov, selvom det modsatte tydeligt fremgår af bogen, skriver de tre forfattere.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Esben Møller Madsen, Palle Madsen og Per Hilbert
Forfattere til bogen 'Klimaskoven'

Idéhistoriker Rune Engelbreth Larsens indlæg i Altinget 2. december er et godt eksempel på det, statsminister Mette Frederiksen advarede imod i sin indledende tale på biodiversitetsmødet på Marieborg.

Her understregede hun vigtigheden af at søge dialog, i stedet for at insistere på at få ret og slå andre oven i hovedet med egne synspunkter. 

Rune Engelbreth Larsen taler kun om biodiversitet
Som det fremgår af Rune Engelbreth Larsens indlæg, så indgår hverken CO2-spørgsmålet eller nødvendigheden af bæredygtighed i hans overvejelser. Han taler kun om biodiversitet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Det er i modsætning til bogen 'Klimaskoven', som Rune Engelbreth Larsen harcelerer over.

Bogen er da heller ikke et bud på, hvordan man kan imødekomme biodiversitetsønskerne maksimalt.

Rune Engelbreth Larsen synes kun interesseret i at benytte lejligheden til endnu en gang at gentage sine synspunkter og slå alle andre oven i hovedet. Det leder ikke til dialog.

Esben Møller Madsen, Palle Madsen og Per Hilbert
Forfattere til bogen ”Klimaskoven”

Den er derimod et bud på, hvordan man kan tilgodese biodiversiteten i en sådan udstrækning, at der også bliver plads til bæredygtighedens andre aspekter – herunder klimaaspektet.

Den tager udgangspunkt i, hvordan man kraftfuld – og meget billigt – kan bruge skovdrift til at reducere det danske CO2-udslip.

Og samtidigt giver den bud på, hvordan krydsfeltet klima/biodiversitet kan håndteres for at nå en samlet bæredygtig løsning, uden at de forskellige ønsker spænder ben for hinanden.

Men vi er naturligvis såre bevidste om, at vor position hverken gør klima- eller naturekstremister tilfredse, hvilket Rune Engelbreth Larsens indlæg bekræfter. 

Han gør os til modstandere
Det er heller ikke befordrende for en dialog, at Rune Engelbreth Larsen tillægger os andre synspunkter end dem, vi faktisk har.

Han gør os således til modstandere af urørt skov, selvom det modsatte tydeligt fremgår af bogen. 

Men det er måske, fordi vi opfordrer til omtanke ved udlæg af urørt skov, da urørt skov indebærer en klimabelastning i forhold til aktiv drevet skov?

Vor ulyst til at bruge flere kræfter på Rune Engelbreth Larsen forstærkes desuden af tonen i hans indlæg med personlig tilsvining, motivbeklikkelse og fordrejninger.

Rune Engelbreth Larsen synes kun interesseret i at benytte lejligheden til endnu en gang at gentage sine synspunkter og slå alle andre oven i hovedet. Det leder ikke til dialog.

Rune Engelbreth Larsens indlæg er et godt eksempel på det, Mette Frederiksen advarede imod. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rune Engelbreth Larsen

Medlem af Repræsentantskabet og Naturfagligt Udvalg, Danmarks Naturfredningsforening, forfatter, foredragsholder, naturfotograf og digter
cand.mag. i idéhistorie og religionsvidenskab (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00