Forsyningsselskaber advarer: Regeringen undervurderer udgifterne til ny Limfjordsforbindelse

Vejdirektoratet har set bort fra en potentielt trecifret millionregning i sine beregninger af økonomien i den tredje Limfjordsforbindelse, advarer Dansk Energi. Udgifterne bør regnes med i de samfundsøkonomiske beregninger, vurderer transportøkonomer.

Vejdirektoratet har i sine samfundsøkonomiske beregninger set bort fra de udgifter til at flytte ledninger og kabler, som forsyningsselskaberne skal betale. Regningen bliver et trecifret millionbeløb, vurderer Dansk Energi. 
Vejdirektoratet har i sine samfundsøkonomiske beregninger set bort fra de udgifter til at flytte ledninger og kabler, som forsyningsselskaberne skal betale. Regningen bliver et trecifret millionbeløb, vurderer Dansk Energi. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Regningen for den tredje vejforbindelse over Limfjorden lyder ifølge Vejdirektoratets seneste prisoverslag på omkring syv milliarder kroner.

Men de faktiske omkostninger kan blive flere hundrede millioner kroner højere. 

Sådan lyder advarslen fra Dansk Energi og Dansk Ledningsejerforum, der i to høringssvar til den udskudte anlægslov for vejprojektet kritiserer, at Vejdirektoratet har set bort fra en stor udgift i anlægsøkonomien.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00