Fra atommarch og uldsweatre til konsensus om grøn vækst

KONSENSUS: Engang var kampen for bedre miljø et oprør mod samfundet. I dag er der konsensus om at udfase fossile brændsler. Engang var målet til debat, i dag er det kun midlerne. Altinget har talt med Steen Gade (SF), tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Ida Auken (R).

<i><b></b></i>Miljøøkonomen Nicolas Stern og tidligere&nbsp;statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i forbindelse med klimatopmødet i København i 2009, hvor Danmark var vært.&nbsp;<br>
Miljøøkonomen Nicolas Stern og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i forbindelse med klimatopmødet i København i 2009, hvor Danmark var vært. 
Foto: /ritzau/Jens Nørgaard Larsen
Morten Øyen

Det var under Muhammed-krisen, at jeg erkendte, hvor stor en fordel det er for Danmark at være uafhængig af energi fra Mellemøsten. Eller Rusland.

Anders Fogh Rasmussen
Direktør, Rasmussen Global

Jeg har selv bevæget mig fra at føle, man var en outsider, som stod ude og råbte ind til fællesskabet, at nu må de tage sig sammen, til at blive en central spiller.

Ida Auken
Folketingsmedlem, Radikale Venstre

“Jeg er vokset op deroppe, hvor man kunne lugte Cheminova. I min opvækst blev der talt meget om den fabrik. Den lugtede, og det var vist gift, de producerede. Den gav også masser af arbejdspladser. Det dilemma har altid fyldt i mit hoved.” 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00