Grøn strøm og fjernvarme skal få danskerne væk fra Putins gas: Få overblikket over den nye energiaftale

Et bredt flertal i Folketinget har lørdag indgået en ny, stor energiaftale, der skal sikre mere grøn strøm og varme og samtidig gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Få overblik over aftalen her.
 

Danmarks produktion af havvind skal mere end femdobles over de næste otte år, fremgår det blandt andet af den nye energiaftale, som et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om.
Danmarks produktion af havvind skal mere end femdobles over de næste otte år, fremgår det blandt andet af den nye energiaftale, som et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Produktionen af sol- og vindenergi på land firedobles, der skal være mulighed for en femdobling af havvindmøllestrøm, og så skal ingen boliger opvarmes af gas i 2035.

Det er nogle af hovedelementerne i den aftale om mere grøn strøm, som et bredt flertal bestående af regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne har præsenteret lørdag.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024