Grønt overblik: Esben Lunde på erhvervsfremstød i Japan

DET SKER: Østersøens ålebestand skal diskuteres på EU-rådsmøde, fremtidens forsyningssektor er temaet for et topmøde blandt ingeniører, og så er Esben Lunde Larsen (V) sammen med tre ministre og kronprinsparret på besøg i landet med den stigende sol.

Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til ugens grønne overblik, som byder på skovkonference, erhvervsfremstød i Japan og to EU-ministerrådsmøder med blandt andet ål, æggeskandale og reduktionsmål på dagsordenen.

EU-rådsmøde for landbrugs- og fiskeriministre
Mandag 9. oktober
I Luxembourg mødes EU's landsbrugs- og fiskeriministre til rådsmøde. De skal blandt andet drøfte fiskekvoter i Østersøen, hvor EU-Kommissionens forbud mod ålefiskeri vil være på menuen. Det er et forbud, som Danmarks fiskeriminister, Karen Ellemann (V), vil kæmpe imod. På dagsordenen er også en opfølgning på æggeskandalen, hvor giftstoffet fipronil er blevet fundet i millioner af æg i flere EU-lande. Se dagsordenen for mødet her.

Esben Lunde Larsen er med kronprinsparret i Japan
Mandag 9. oktober til torsdag 12. oktober
I landet med den stigende sol er fire ministre sammen med kronprinsparret fra søndag 8. oktober til torsdag 12. oktober på besøg. Blandt andet er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) med i Japan, hvor kronprinsparret står i spidsen for et erhvervsfremstød med fokus på sundhed, design og fødevarer. 55 virksomheder er med i erhvervsdelegationen, og fremstødet er arrangeret i samarbejder med Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri. Også udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og kulturminister Mette Bock (LA) er med på turen til Japan. Læs mere her.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00