Debat

Grontmij: Stil krav til os - det gør de unge

DEBAT: Kunderne bør have indflydelse på, hvordan vi producerer vores ydelser. Det udvikler os som virksomhed og gør os attraktive for den unge, forventningsfulde generation, skriver markedsdirektør i Grontmij, Henrik Martens.

"Der er flere veje til at få flere nyuddannede unge ind i folden. Vi skal som virksomhed selv gøre en stor indsats for at vise, at vi er en attraktiv virksomhed. Vi prædiker ikke bare bæredygtighed om søndagen," skriver Henrik Martens, markedsdirektør i Grontmij.
"Der er flere veje til at få flere nyuddannede unge ind i folden. Vi skal som virksomhed selv gøre en stor indsats for at vise, at vi er en attraktiv virksomhed. Vi prædiker ikke bare bæredygtighed om søndagen," skriver Henrik Martens, markedsdirektør i Grontmij.
Frederik Marker Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Henrik Martens
Markedsdirektør i Grontmij

Efter flere år med krise og høj arbejdsløshed blandt nyuddannede bør vi – kunder og leverandører – have en dialog om, hvordan vi sammen kan samle op og undgå en tabt generation, som er lig med generationsskifte-problemer hos både kunder og leverandører.

I Grontmij vil vi rigtig gerne se, at flere unge oplever de naturvidenskabelige uddannelser som en spændende levevej, og de seneste optag på universiteterne er godt nyt. Men der skal mere end bare varm luft og gode intentioner ud i den i forvejen ophedede luft.

Unge ønsker at deltage
I Danmark vil der ifølge IDA mangle 14.500 uddannede ingeniører i 2020, mens en analyse gennemført i 2012 af OECD viste, at kun 2 procent af de 15-årige danskere overvejede ingeniørstudiet. Det skærper kampen ikke bare om medarbejdere, men særligt om de 2-3 procent af de bedste kandidater, som kan bidrage til innovation, udvikling og vækst.

Fakta
Bland dig
Deltag i debatten - send dit indlæg til [email protected]

Mange undersøgelser viser, at den unge generation har stærke værdier og ønsker at tage del i samfundet som ansvarlige samfundsborgere – og det betyder også, at de stiller store krav til deres arbejdsplads. Derfor er anbefalingen også, at virksomheder bør fokusere på specifikke og relevante mærkesager, som kan gøre en forskel i samfundet.

Der er flere veje til at få flere nyuddannede unge ind i folden. Vi skal som virksomhed selv gøre en stor indsats for at vise, at vi er en attraktiv virksomhed. Vi prædiker ikke bare bæredygtighed om søndagen.

Grontmij er i forvejen en del af Jet-Net.dk, som er et landsdækkende netværk mellem undervisningsinstitutioner og virksomheder, der er dannet for at vække, stimulere og fastholde børn og unges forståelse for og interesse i naturvidenskab og teknologi.

Henrik Martens
Markedsdirektør i Grontmij

Den naturvidenskabelige interesse
Vi skal gå hele vejen. Grontmij er i forvejen en del af Jet-Net.dk, som er et landsdækkende netværk mellem undervisningsinstitutioner og virksomheder, der er dannet for at vække, stimulere og fastholde børn og unges forståelse for og interesse i naturvidenskab og teknologi. Hensigten er, at eleverne træffer valg om ungdoms- og videregående uddannelse på baggrund af en god indsigt i, hvilket arbejdsliv naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser kan tilbyde dem.

Jet-Net.dk er etableret i august 2012 på baggrund af en opstartsbevilling på 3,2 millioner kroner fra Industriens Fond og med deltagelse af Danfoss, Grundfos, Hedeselskabet og Grontmij som kernevirksomheder og Haldor Topsøe og Danish Crown som store virksomheder.

Der er dialog med flere andre store og mindre virksomheder om deltagelse i netværket. Det er målet, at der i 2015 deltager 50 virksomheder, 100 gymnasier og 50 grundskoler i netværket. Det er også her, at vi skal tage debatten om de krav, som samfundet skal stille til os – og de krav, vi skal stille til os selv som virksomheder.

Vi vil bl.a. opfordre vores kunder til at stille krav til os om at have nyuddannede med i de projektorganisationer, vi byder ind med på udbud. Vi ved, at det overvejes hos nogle af de store infrastrukturejere, hvilket vi finder meget positivt.

Stil krav til os. Jeg er sikker på, at det lønner sig.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00