Her er de love og lovændringer, Dan Jørgensen vil fremsætte i dette folketingsår

Et nyt folketingsår er skudt i gang, og regeringen har netop fremlagt sit årlige lovkatalog, der danner rammen om regeringens politik. Få et overblik over, hvilke love og lovændringer regeringen vil fremsætte det kommende år på klima- og energiområdet.

Med 10 forslag til love og lovændringer står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med en række forslag i baghånden, valgkamp eller ej. 
Med 10 forslag til love og lovændringer står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med en række forslag i baghånden, valgkamp eller ej. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Selvom valget kan blive udskrevet når som helst, har regeringen traditionen tro fremlagt sit årlige lovprogram for 2022-2023.

Lovprogrammet indeholder blandt andet forslag til ny organisering af affaldsforbrændingssektoren, justering af den økonomisk regulering af vandsektoren, nulemissionszoner i afgrænsede byområder og udbud af lagring af CO2.

I alt planlægger regeringens ministre at fremsætte 191 love og lovændringer, inden Folketinget igen går på sommerferie til juni. Et folketingsvalg vil dog ændre på planerne.

0:000:00