I Aarhus sørger kommunens vandselskab for, at der er rent vand i hanen i Ghana

Aarhus Vand hjælper med at sikre rent drikkevand i Ghana, Sydafrika og Indien. Projektet skal fremme dansk eksport og hjælpe kommunen med at opfylde verdensmål, men har samtidig været genstand for hård kritik.

Aarhus Vand og Aarhus Kommune er engageret i myndighedssamarbejder i Ghana, Indien og Sydafrika, som fokuserer på at skabe bedre vandforsyninger og rent vand. 
Aarhus Vand og Aarhus Kommune er engageret i myndighedssamarbejder i Ghana, Indien og Sydafrika, som fokuserer på at skabe bedre vandforsyninger og rent vand. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Liv Raahauge-Pedersen

I havnebyen Tema flyder regnvand og spildevand gennem gaderne, når der er skybrud. Byen ligger i Ghana, hvor spildevand ofte ender direkte i havet eller i floder. Det forurener drikkevandet og gør folk syge af blandt andet kolera og diarré.

Lækager på vandrør er en stor del af årsagen til, at halvdelen af vandet i Tema går tabt på vej fra vandværk til forbruger. Men siden 2019 er vandtabet reduceret med otte procent.

Det skyldes blandt andet, at medarbejdere fra forsyningsselskabet Aarhus Vand har hjulpet med at finde lækager i den vestafrikanske by.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024