Klimarådet advarer: Satsning på power-to-X kan øge CO2-udslip på kort sigt

Regeringens satsning på Power-to-X kan øge de globale udledninger af drivhusgasser, hvis ikke den følges op af nye investeringer i produktion af vedvarende energi, skriver Klimarådet i ny rapport. 

Regeringens ambition om at producere fire til seks gigawatt power-to-X risikerer at øge de globale udledninger af drivhusgasser indtil hele strømforsyningen er vedvarende, skriver Klimarådet. 
Regeringens ambition om at producere fire til seks gigawatt power-to-X risikerer at øge de globale udledninger af drivhusgasser indtil hele strømforsyningen er vedvarende, skriver Klimarådet. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når både regeringen og en række private investorer planlægger at satse stort på udvikling af danskproducerede elektrobrændstoffer gennem Power-to-X, risikerer de at gøre klimaet en bjørnetjeneste.

I hvert fald på kort sigt, advarer Klimarådet i sin årlige statusrapport, hvor rådet vurderer regeringens klimaindsats.

”Branchens udmeldte planer og regeringens strategi repræsenterer en hurtig udbygning med Power-to-X, som kan risikere at øge de globale drivhusgasudledninger frem mod 2030,” skriver Klimarådet.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00