Klimarådet afviser i ny rapport klimagevinst ved liberalisering af affaldsforbrænding

Klimaminister Lars Aagaard (M) forventer, at en konkurrenceudsættelse af affaldsforbrændingsektoren vil spare klimaet for over en halv million ton CO2. Det afviser Klimarådet i ny rapport.

Klimarådet påpeger for stor usikkerhed i forhold til CO2-reduktioner ved en konkurrenceudsættelse af affaldsforbrænding til, at rådet vil regne det med i sin nye statusrapport.<br>
Klimarådet påpeger for stor usikkerhed i forhold til CO2-reduktioner ved en konkurrenceudsættelse af affaldsforbrænding til, at rådet vil regne det med i sin nye statusrapport.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er ikke dækning for regeringens forventning om, at en konkurrenceudsættelse af landets affaldsforbrændingsanlæg vil være en gevinst for klimaet.

Det er vurderingen fra regeringens egne kritiske rådgivere i Klimarådet, der tirsdag offentliggjorde en ny rapport med status på, hvordan det går med at leve op til klimalovens mål om CO2-reduktioner.

"Som Klimarådet flere gange har påpeget, vil det stadig være muligt at importere affald fra udlandet, og konkurrenceudsættelsen vil derfor ikke i sig selv nedbringe mængden af affald, der forbrændes i Danmark. Dermed reduceres de nationale udledninger heller ikke som følge af denne politik," skriver Klimarådet i den nye statusrapport.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00