Lilleholt: Energiaftale bliver uden midler til grundforskning

FORSKNING: Forskning og udvikling er vejen til at nå regeringens målsætning om at fordoble den grønne eksport. Derfor vil projekter med test og demonstration løbe med forskningsmillionerne i energiaftalen, lyder det fra energiministeren.

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) beder om virksomhedernes hjælp til at vinde gehør for, at EUDP-midler skaber værdi i samfundet. Arkivfoto.
Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) beder om virksomhedernes hjælp til at vinde gehør for, at EUDP-midler skaber værdi i samfundet. Arkivfoto.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Vi er i konkurrence fra alle leder og kanter. Derfor skal vi gøre os ekstraordinært umage forskningsmæssigt.

Troels Ranis
Branchedirektør, Dansk Industri

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil følge Energikommissionens anbefaling om at prioritere forskningsmidler til test og demonstration.

Det er han optaget af i forløbet frem mod, at regeringen præsenterer sit energiudspil, fortalte han på DTU's energiforskningskonference i FN-Byen i København mandag.

Ministeren siger her, at forskning og udvikling er afgørende for at nå regeringens mål om en fordobling af eksporten af energiteknologi i 2030.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024