Debat

EU-parlamentariker fra Venstre: Stil bare en atomreaktor på min mark

Med de nye generationer af atomenergi er det blevet hurtigere, billigere og top-sikkert at anvende. Og så fylder en reaktor ikke mere end en 40 fods container. Derfor er jeg slet ikke i tvivl. Vi skal have mere atomenergi i EU, og vi skal have atomenergi i Danmark, skriver Asger Christensen (V).

Vi skal smide de gamle emblemer med “atomkraft nej tak” fra 1970’erne, og forholde os til den enorme teknologiske udvikling, som atomenergi er gennemgået, skriver Asger Christensen.
Vi skal smide de gamle emblemer med “atomkraft nej tak” fra 1970’erne, og forholde os til den enorme teknologiske udvikling, som atomenergi er gennemgået, skriver Asger Christensen.Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix
Asger Christensen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Atomenergi er en teknologi i galoperende udvikling.

Med de nye generationer af atomenergi er det blevet hurtigere, billigere og top-sikkert at anvende. Og så fylder en reaktor ikke mere end en 40 fods container.

EU godkendte allerede atomenergi som en grøn energikilde for et par år siden. Derfor er jeg slet ikke i tvivl. Vi skal have mere atomenergi i EU, og vi skal have atomenergi i Danmark. De må gerne stille kernekraften på min mark. 

Politisk har vi sat en lang række meget ambitiøse klimamål, som skal sikre at vi kan overlevere en god og sund klode til næste generation.

Men det siger sig selv, at vi ikke kommer sovende til klimaneutralitet allerede i 2050. 

De må gerne stille kernekraften på min mark.

Asger Christensen
MEP (V), gårdejer

Set fra min stol er der simpelthen ingen vej uden om inkluderingen af atomenergi i vores europæiske og danske energimix, hvis vi skal løsrive os fra Putins jerngreb og blive klimaneutrale. 

Hvis vi skal blive både CO2-neutrale og fossilfrie, så kan det kun gå for langsomt med at få indført atomenergi i Danmark. 

Selvfølgelig skal vi bruge al den vind- og solenergi, den overhovedet kan trække. Men selv hvis vi plastrede hele Fyn til med vindmøller, ville det ikke være i nærheden af at være nok.

Selv hvis vi plastrede hele Fyn til med vindmøller, ville det ikke være i nærheden af at være nok.

Asger Christensen
MEP (V), gårdejer

Og vi kan kun gisne om konsekvenserne for vores havmiljø med havvindmøller. Vi er simpelthen nødt til at få de konsekvenser undersøgt. Både for fiskene, havmiljøet og dem, der lever af havets skyld. 

Derfor mener jeg, at vi skal smide de gamle emblemer med “atomkraft nej tak” fra 1970’erne, og forholde os til den enorme teknologiske udvikling, som atomenergi er gennemgået.

I Danmark er vi nemlig førende på produktion af sikker, hurtig og billig atomenergi. Den innovation og viden bør vi også anvende nationalt i stedet for at eksportere det hele. Hvad venter vi på?

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Asger Christensen

MEP (V), gårdejer
Bygholm Landbrugsskole (Horsens 1979)

0:000:00