Ni lande skal diskutere russiske spionskibe i vestlige farvande

Danmark er ikke det eneste sted, hvor russiske skibe opfører sig mistænkeligt. Sikkerheden omkring vigtig infrastruktur på havbunden er på dagsordenen, når ni nordsølande mødes mandag.

Vindmølleparker er blandt de sårbare installationer, som flere lande omkring Nordsøen frygter kan være mål for spionage og sabotage. 
Vindmølleparker er blandt de sårbare installationer, som flere lande omkring Nordsøen frygter kan være mål for spionage og sabotage. Foto: Bob Strong/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Risiko for spionage og truslen om sabotage mod vindmølleparker og søkabler i Nordsøen bliver en vigtig del af dagsordenen, når den belgiske regering inviterer statsminister Mette Frederiksen (S) og syv øvrige nordsølande til kystbyen Oostende for at diskutere den enorme udvikling af vindenergi i området.

Det er nemlig ikke kun Danmark, der har haft uvelkomment besøg fra højtspecialiserede russiske overvågningsfartøjer tæt på vigtig infrastruktur, som DR kunne afsløre sidste onsdag.

Vi er blevet konfronteret med sabotagen af Nord Stream, og vi har haft tilstedeværelsen af russiske spionskibe i Nordsøen. Så vi bliver nødt til at opbygge kapaciteten og være forberedt på angreb på vital infrastruktur.

Vincent Van Quickenborne
Belgiens justits- og nordsøminister

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00