Nordsølande vil øge sikkerheden på havbunden: ”Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor hurtigt man kan lamme Europa”

Ni lande skruer op for vindambitionerne i Nordsøen og lover mere samarbejde for at undgå at blive sårbare over for sabotage og spionage.

Landene i Nordsøen skal tage truslen mod deres infrastruktur meget alvorligt, lød det fra topmødets vært, Belgiens premierminister, Alexander De Croo (i midten).
Landene i Nordsøen skal tage truslen mod deres infrastruktur meget alvorligt, lød det fra topmødets vært, Belgiens premierminister, Alexander De Croo (i midten).Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

OOSTENDE: Lederne fra ni europæiske lande med store vindambitioner forpligter sig nu til at øge sikkerheden omkring de mange søkabler, rørledninger og vindmølleparker, der allerede nu og i endnu højere grad i fremtiden kommer til at ligge i deres farvande i Nordsøen og Atlanterhavet.

Det øgede fokus skal ses i lyset af sidste års sprængninger af Nord Stream-gasrørledningerne i Østersøen tæt på Bornholm. Oveni kommer, at nordiske tv-stationer i fællesskab i sidste uge afdækkede, hvordan russiske forskningsskibe med heftigt overvågningsudstyr ombord er blevet observeret i færd med det, der ligner en kortlægning af den følsomme infrastruktur ud for flere af landenes kyster.

Statsminister Mette Frederiksen (S) tager truslen alvorligt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024