Norge vil åbne for minedrift i dybhavet trods kritik: ”Hvad er alternativet?”

Den norske regering vil tillade minedrift i dybhavet trods en række advarsler fra eksperter. Den grønne omstilling har brug for flere mineraler og metaller, og vi skal være mere uafhængige af Rusland og Kina, siger Norges olie- og energiminister Terje Aasland.

Den norske olie- og energiminister Terje Aasland sammen med den danske klimaminister Lars Aagaard i sidste uge, hvor de to lande underskrev en aftale, der styrker det dansk-norske energisamarbejde om havvind, brint og CCUS.
Den norske olie- og energiminister Terje Aasland sammen med den danske klimaminister Lars Aagaard i sidste uge, hvor de to lande underskrev en aftale, der styrker det dansk-norske energisamarbejde om havvind, brint og CCUS.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Trods kraftige advarsler fra Miljødirektoratet og en samlet miljøbevægelse vil den norske regering åbne for minedrift efter metaller og mineraler på havbunden i norske farvande. Det orienterede regeringen Stortinget om tirsdag.

Bliver forslaget vedtaget vil Norge for alvor deltage i det globale kapløb om at udvinde havbunden for mineraler og metaller, der er vigtige for batterier, som er nødvendige i den grønne omstilling.

Vi har brug for flere mineraler, og vi skal være mere uafhængige af Rusland og Kina. Jeg mener, at alle lande skal se på deres muligheder, også når det kommer til udvinding af mineraler. Det er vigtigt for den grønne omstilling.

Terje Aasland (Ap)
Olie- og energiminister i Norge

”Det giver naturligvis en del reaktioner, men hvad er alternativet? Vi får ingen svar, hvis vi ikke forsøger at gå videre med processen,” siger olie- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Altinget Norge.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024