Norsk statsminister til Altinget: ”Jeg forklarer gang på gang, at Norge ikke er interesseret i de høje gaspriser”

Torsdag samles regeringschefer fra 43 lande i Prag til det første møde i det nye Europæiske Politiske Fællesskab. Herunder Norges statsminister, der mærker et særligt pres fra europæiske kolleger på grund af energikrisen forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine.

Den norske statsminister er populær blandt sine europæiske kolleger for tiden, der hungrer efter mere norsk gas.
Den norske statsminister er populær blandt sine europæiske kolleger for tiden, der hungrer efter mere norsk gas.Foto: Annika Byrde/NTB/Ritzau Scanpix

Det er første gang, "Det europæiske politiske fællesskab" (EPC) arrangeres i Prag, og 44 europæiske lande er inviteret. Undtagelsen er Rusland og Belarus. Målet er at tale om fælles udfordringer på kontinentet. På dagsorden står sikkerhed, energi, klima og den økonomiske situation.

Danskernes statsminister bliver hjemme – hun skal åbne Folketinget og tage hul på en valgkamp. Imens har Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, prioriteret topmødet.

"Mødet er den dag, hvor finanslovsforslaget fremlægges i Norge, og det er usædvanligt for statsministeren at være væk. Men jeg tror, der er bred forståelse – også her i Stortinget – for, at jeg rejser. Det er den rette prioritering. Min holdning er nu, at vi skal deltage i de internationale fora, vi har, med en så krævende situation i verden," siger Støre.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00