Ny energikrisestab skal øge hastigheden på grønne initiativer: "Jeg har en tyrkertro på, at samspillet kan optimeres"

En ny national energikrisestab skal stå i spidsen for at nedsætte grønne arbejdsgrupper. De to første grupper skal blandt andet kigge på udrulning af fjernvarme og udbygning af sol- og vindenergi.

Klima-, energi-, og forsyningsministeren, Lars Aagaard, præsenterede onsdag Nekst samt den nye energikrisestabs to første arbejdsgrupper.
Klima-, energi-, og forsyningsministeren, Lars Aagaard, præsenterede onsdag Nekst samt den nye energikrisestabs to første arbejdsgrupper.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Onsdag havde klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard taget turen til Amagerværket, der leverer fjernvarme til store dele af København. 

I en stor rungende hal inde på værket præsenterede han den nye nationale energikrisestab (Nekst), som skal øge hastigheden på den grønne omstilling og styrke samarbejdet mellem forskellige aktører.

"Noget af det, der kan begrænse tempoet, kan være den måde, vi har fordelt opgaver imellem de statslige myndigheder og arbejdsfordelingen mellem stat og kommune. Jeg har en tyrkertro på, at samspillet kan optimeres," sagde klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard på et pressemøde, da han præsenterede den nye krisestab.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00