Nye dokumenter afslører: Sådan foregår møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub

Altinget kan nu beskrive detaljer fra de otte møder, som Socialdemokratiets erhvervsklub har afholdt, siden partiet vandt regeringsmagten i 2019. Hvem deltog på møderne, hvad blev der diskuteret i den lukkede klub, og hvordan brugte ministrene embedsværket? Få svarene her. 

Fra venstre: Statsminister Mette Frederiksen, Jens Kramer Mikkelsen, formand i Socialdemokratiets erhvervsklub, Lars Aagaard, topchef for Dansk Energi og Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv. Lars Aagaard er en af de mest mødeaktive medlemmer i erhvervsklubben, da han har været tilmeldt samtlige fem møder i 2019 og 2020, som Altinget har tilmeldingslister fra. 
Fra venstre: Statsminister Mette Frederiksen, Jens Kramer Mikkelsen, formand i Socialdemokratiets erhvervsklub, Lars Aagaard, topchef for Dansk Energi og Brian Mikkelsen, topchef for Dansk Erhverv. Lars Aagaard er en af de mest mødeaktive medlemmer i erhvervsklubben, da han har været tilmeldt samtlige fem møder i 2019 og 2020, som Altinget har tilmeldingslister fra. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix, Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix, Pressefoto/Dansk Energi, Pressefoto/Dansk Erhverv
Christoffer Lund-HansenKatrine Falk Lønstrup

På baggrund af en række omfattende aktindsigter kan Altinget nu give et detaljeret indblik i de otte møder, der er afholdt i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, siden partiet formede regering i sommeren 2019.

Altinget har fået adgang til invitationer, tilmeldingslister, mødeoplæg, planlægning samt anden kommunikation og dialog i forbindelse med de seneste to års møder i Socialdemokratiets erhvervsklub.

Dokumenterne, som strækker sig over hundredevis af sider, viser, at mindst seks ministre - herunder Mette Frederiksen (S), finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) - har deltaget på et eller flere af de otte møder, hvor omkring 70 indflydelsesrige personer i dansk erhvervsliv i alt har været tilmeldt. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024