Nyhedsoverblik: Beslutning om placering af atom-affald udskudt

NYHEDSOVERBLIK: Processen med at finde en placering til atom-affaldet fra Risø er udsat / Danmark er europamester i forbrænding af affald, viser ny rapport.
Anne Justesen
Beslutningsprocessen om placeringen af et slutdepot for atom-affaldet fra Risø er udsat til slutningen af 2013. Oprindeligt var det ellers meningen, at den mulige placering af et slutdepot for atomaffaldet skulle skæres ned fra seks til to allerede i januar. Men regeringen har nu besluttet at udskyde den beslutning til slutningen af 2013, hvor en strategisk miljøvurdering er blevet udarbejdet.   

Det oplyser sundhedsministeren, som tirsdag orienterede Folketinget om den videre proces for placeringen af det radioaktive affald.

Tilbage i november mødtes sundhedsminister Astrid Krag (SF) med gruppeformændene fra Folketingets partier. På mødet drøftede man, hvordan udvælgelsen af et depot skulle forløbe. Partierne blev enige om to løsningsmodeller: Den planlagte proces med at finde det bedst egnede sted til et slutdepot i Danmark skulle fortsætte. Men samtidig med dette, ville man også undersøge mulighederne for at deponere affaldet i udlandet.

Begge løsningsmuligheder er imidlertid i strid med den beslutning, som et enstemmigt Folketing vedtog i 2003. Regeringen har derfor skullet forholde sig til, om det er muligt at igangsætte yderligere initiativer, som ikke er besluttet i Folketinget, og hvordan den videre proces i givet fald skal tilrettelægges. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00