Nyt biodiversitetsråd slår fast: Byg ikke havvindmøller eller energiøer i beskyttet natur

Havvindmøller skal ikke opføres i beskyttede naturområder, lyder meldingen fra Biodiversitetsrådet i sin første rapport. Muligheden bør ikke udelukkes, siger energibranchen.

Havvindmøller er tidligere blevet droppet af hensyn til fugle. Nu skal 30 procent af havet helt friholdes fra ideer om vindmøller og energiøer af hensyn til biodiversitet og naturlig havbund, hvis det står til nyt ekspertråd. 
Havvindmøller er tidligere blevet droppet af hensyn til fugle. Nu skal 30 procent af havet helt friholdes fra ideer om vindmøller og energiøer af hensyn til biodiversitet og naturlig havbund, hvis det står til nyt ekspertråd. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Morten ØyenHjalte T. H. Kragesteen

Havvindmøller og energiøer harmonerer ikke med biodiversitet og beskyttet natur.

Det er meldingen fra det nye, uafhængige ekspertorgan Biodiversitetsrådet i sin først årsrapport.

Vi opfordrer politikerne til at følge Biodiversitetsrådets anbefalinger, om ikke at bygge store fysiske anlæg i vores beskyttede havområder, heller ikke vindmøller.

Maria Reumert Gjerding
Præsident, Danmarks Naturfredningsforening

Rapporten vurderer, at Danmark er milevidt fra målet, om at have 30 procent beskyttet natur på havet. Samtidig slår ekspertrådet fast, at alt beskyttet havnatur skal friholdes fra kunstige energiøer og store vindmøller banket fast i havbunden.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00