Topmøde skal sætte kød på Mette Frederiksens nordsøiske vindeventyr

Et år efter statsminister Mette Frederiksen i Esbjerg varslede en tidobling af vindkraften i Nordsøen, skal landene i regionen mødes igen – denne gang for at sikre sig, at de rent faktisk når i mål. 

Sidste år var det Mette Frederiksen (S), der tog imod sin belgiske kollega, Alexander De Croo, i Esbjerg. Denne gang er det omvendt, når statsministeren i næste uge drager til den belgiske havneby Ostende.
Sidste år var det Mette Frederiksen (S), der tog imod sin belgiske kollega, Alexander De Croo, i Esbjerg. Denne gang er det omvendt, når statsministeren i næste uge drager til den belgiske havneby Ostende.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Sidste år i maj gav fire EU-landes ledere i Esbjerg hinanden håndslag på at skabe vindkraft nok i Nordsøen til at forsyne 230 millioner husstande med el inden 2050.

Dette år er kredsen udvidet til ni lande - inklusive to lande uden for Unionen. Målsætningen er fordoblet. Men sidste års sabotage af Nord Stream-gasrørledningerne tæt på Bornholm har gjort stats- og regeringscheferne mere opmærksomme på, hvor udsatte deres planlagte energimegaprojekter er.

Sådan lyder det fra værterne for dette års nordsø-vindtopmøde, Belgien, som 24. april inviterer statsminister Mette Frederiksen (S) og en række kolleger til havnebyen Oostende.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00