Om  
Trond Westlie
Thomas Thune Andersen

Ørsted skifter ud i toppen: Udpeger ny økonomidirektør og driftsdirektør

Danmarks største energiselskab har udpeget en ny økonomidirektør og driftsdirektør. 

Udskiftningen i toppen kommer efter at Ørsteds forhenværende økonomidirektør og driftsdirektør i november sidste år fratrådte deres stillinger med øjeblikkelig virkning efter en ”gensidig aftale”.
Udskiftningen i toppen kommer efter at Ørsteds forhenværende økonomidirektør og driftsdirektør i november sidste år fratrådte deres stillinger med øjeblikkelig virkning efter en ”gensidig aftale”.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Ørsteds bestyrelse har tirsdag morgen udpeget Trond Westlie som koncernøkonomidirektør og Patrick Harnett som koncerndriftsdirektør.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse via Ritzau.

Trond Westlie og Patrick Harnett bliver i samme ombæring medlem af Ørsteds koncernledelse, ligesom Trond Westlie bliver en del af direktionen.

Læs også

Bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen, der for få uger siden meldte sin afgang efter ti år på posten, er begejstret for valget af Westlie og Harnett:

"De vil styrke koncernledelsens internationale finansielle og eksekveringsmæssige kompetencer og være med til at sikre en vellykket gennemførelse af den strategiplan, vi offentliggjorde 7. februar 2024," udtaler Thomas Thune Andersen.

Også Ørsteds administrerende direktør og koncernchef, Mads Nipper, ser frem til at byde de to nye direktører velkommen:

"Trond Westlie har opbygget nogle meget stærke kompetencer i løbet af sin imponerende karriere som koncernøkonomidirektør for flere globale, børsnoterede virksomheder, mens Patrick allerede har demonstreret sine stærke kompetencer inden for projektgennemførelse, da han var ansvarlig for opførelsen af Hornsea 2."

Udskiftningen i toppen kommer efter at Ørsteds forhenværende økonomidirektør og driftsdirektør i november sidste år fratrådte deres stillinger med øjeblikkelig virkning efter en ”gensidig aftale”.

Dengang overtog Rasmus Errboe rollen som midlertidig økonomidirektør, mens Andrew Brown blev driftsdirektør. De vender nu begge tilbage til deres oprindelige stillinger i løbet af marts. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trond Westlie

Koncernøkonomidirektør, Ørsted
revisor (Norges Handelshøyskole 1987)

Thomas Thune Andersen

Formand, VKR Holding og Lloyds Register Group, bestyrelsesmedlem, Green Hydrogren Systems, IMI, BW Group og ØK-Fonden
HD i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1979)

0:000:00