Oliebranchen gik til topministre for at stoppe udflytning af oliejob

OLIEFLYTNING: Brancheforeningen Olie Gas Danmark advarede regeringen om ikke at flytte den del af Energistyrelsen, der arbejder med olie, til Esbjerg. V-borgmester undrer sig.

Ifølge et brev, som Altinget har fået aktindsigt i, forsøgte brancheforeningen Olie Gas Danmark at overbevise blandt andre klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om ikke at udflytte den del af Energistyrelsen, der arbejder med olieressourcer.
Ifølge et brev, som Altinget har fået aktindsigt i, forsøgte brancheforeningen Olie Gas Danmark at overbevise blandt andre klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om ikke at udflytte den del af Energistyrelsen, der arbejder med olieressourcer.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Simon LesselMorten Okkels

Brancheforeningen Olie Gas Danmark forsøgte aktivt at forhindre udflytningen af den del af Energistyrelsen, der arbejder med olie.

Rygterne har tidligere svirret i JydskeVestkysten om, at det var Mærsk, der forsøgte at forhindre den pågældende udflytning til Esbjerg. Men nu viser en aktindsigt i en mail sendt til regeringen, at det var brancheforeningen Olie Gas Danmark, der advarede regeringen om udflytningen af olie-statsjobbene til Esbjerg.

I en henvendelse til finansministeren, energiministeren, erhvervsministeren og beskæftigelsesministeren udtrykker Olie Gas Danmark ”begrundet frygt” for, at en udflytning af den del af under ressourceenheden i Energistyrelsen, der beskæftiger sig med olie, ”vil være ensbetydende med et stort tab af kompetencer og viden hos myndighederne,” lyder det.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00