Område ved Vadehavet er stadig i spil som testcenter for kæmpevindmøller

Aftalekreds har skåret antallet af steder til testcenter for vindmøller på op til 450 meter ned til to: Et nyt testcenter i et område tæt på Skærbæk ved Vadehavet eller en udvidelse af Østerild Testcenter i Thy. En beslutning ventes i starten af 2024.

Politikerne vil give vindmølleindustrien et nyt testcenter med plads til 450 meter høje vindmøller. Enten skal det ligge ved Vadehavet eller også skal Østerild testcentret i Thy udvides. 
Politikerne vil give vindmølleindustrien et nyt testcenter med plads til 450 meter høje vindmøller. Enten skal det ligge ved Vadehavet eller også skal Østerild testcentret i Thy udvides. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Vindmøller højere end Empire State Building og Storebæltsbroen kan snart være på vej til enten Thy eller Vadehavet.

Efter en længere screeningsproces er der nemlig nu kun to områder tilbage, som vurderes at være egnede af regeringen og forligskredsen til et nyt tredje testcenter til 450 meter høje kæmpevindmøller i Danmark:

Et nyt testcenter i et område vest for Skærbæk ved Vadehavet eller en udvidelse af det eksisterende Østerild Testcenter i Nordjylland.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00