Opråb: Indfør bæredygtighedskrav for biomasse i EU

BIOMASSE: En række organisationer opfordrer i fælles erklæring til bindende bæredygtighedskrav for biomasse i EU. Biomasse handles internationalt, og det skal det europæiske marked afspejle, mener de. SF vil have ministeren på banen.

I fælles erklæring kræver organisationer, at biomasse i kraftværker i EU i form af træpiller og træflis skal komme fra skove, der bliver genplantet, og biodiversiteten beskyttes.
I fælles erklæring kræver organisationer, at biomasse i kraftværker i EU i form af træpiller og træflis skal komme fra skove, der bliver genplantet, og biodiversiteten beskyttes.Foto: Colourbox
Morten Øyen
Fakta
Underskriverne af erklæringen er:

Concito, WWF, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Danmarks Naturfrednings Forening, Lektor Niclas Scott Bentsen, Københavns Universitet, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme. 

Energistyrelsen afholdt mandag en temadag om bæredygtig biomasse, hvor organisationerne præsenterede erklæringen.

Den stigende efterspørgsel på biomasse betyder, at der i fremtiden vil blive importeret langt mere biomasse fra lande uden for EU, hvor bæredygtighed ikke er underlagt national regulering.

Derfor er det nødvendigt med fælles bæredygtighedskrav for biomasse i hele EU, der også skal gælde biomasse importeret fra lande uden for EU.

Det mener en række organisationer, der mandag har formuleret en fælles erklæring om bindende bæredygtighedskrav for biomasse i EU.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00