Pernille Vermund: ”Hvor er det dog rædsomt at se landskabet lagt øde med solcelleørkener”

Danmarks landarealer skal gå til at dyrke fødevarer og vild natur frem for til solceller og kæmpevindmøller, mener Nye Borgerliges leder. Solceller skal op på taget, vindmøller ud på havet, og atomkraft skal med i energiplanlægningen, mener Pernille Vermund.

Pernille Vermund kritiserer ideen om 450 meter høje kæmpevindmøller ved Vadehavet, der er udnævnt til UNESCO verdensarv. "Det er jo helt blæst," sagde hun på Nye Borgerliges landsmøde i weekenden.
Pernille Vermund kritiserer ideen om 450 meter høje kæmpevindmøller ved Vadehavet, der er udnævnt til UNESCO verdensarv. "Det er jo helt blæst," sagde hun på Nye Borgerliges landsmøde i weekenden.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Regeringen har en sløset tilgang til de sparsomme danske arealer.

Det mener Pernille Vermund, der er Nye Borgerliges formand.

Tænk, at man overhovedet kan overveje at opsætte 450 meter høje kæmpevindmøller i et dansk naturlandskab, der er så enestående, at det er udnævnt til UNESCO verdensarv.

Pernille Vermund (NB)
Partiformand

Det gælder ikke mindst, når regeringen vil ”plastre landet til med kæmpevindmøller og solcelleørkener på bekostning af naboerne og naturen”, lød det i Pernille Vermunds tale til baglandet på partiets landsmøde i Vejle i weekenden.

0:000:00