Politikere: Affaldet skal væk, men hvordan ved vi ikke endnu

KONFERENCE: Forud for regeringens kommende ressourcestrategi bliver de ideologiske holdninger pudset af. Rød blok vil regulere sig ud af problemerne, mens blå blok er skeptisk. Målet er der bred enighed om.
Hjalte T. H. Kragesteen

Der skal bruges færre ressourcer i fremtiden, og dem, vi bruger, skal genanvendes i højere grad. De to punkter er der stort set enighed om blandt Folketingets partier forud for regeringens varslede ressourcestrategi for 2013-2014. Hidtil har det toårige planværktøj været kendt som affaldsplaner, men det skal nu ændres, så navnet går bedre i spænd med hensigten, meldte Ida Auken (SF) ud i slutningen af sidste år.

Og mens SF, Socialdemokraterne og Radikale taler varmt for øget regulering som et vigtigt instrument i at bevare ressourcerne, er Venstre mere lunken. Liberal Alliance tror omvendt på markedskræfterne.

Det var således en ideologisk præget debat under mandagens konference "Afskaf affald" i Landstingssalen på Christiansborg, hvor de mere konkrete udmeldinger udeblev. Konferencen var arrangeret af Renosam, hvor blandt andre forfatter Tor Nørretranders kom med indlæg på baggrund af sin nye bog om samme emne (læs interview med Tor Nørretranders her).

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00