Radikale sår tvivl om trappeløsning

TAKSTFINANSIERING: Lone Loklindt (R) modsiger regeringskollegerne i S og SF ved ikke at ville love, at de kommende drøftelser af en trappemodel rent faktisk ender med en billigere løsning for virksomhederne.
Lone Loklindt vil ikke ligesom kollegerne Steen Gade og Torben Hansen love, at der kommer en trappemodel til gavn for virksomheder med stort vandforbrug.
Lone Loklindt vil ikke ligesom kollegerne Steen Gade og Torben Hansen love, at der kommer en trappemodel til gavn for virksomheder med stort vandforbrug.Foto: ft.dk
Klaus Ulrik Mortensen

Vi har lovet, at vi arbejder på en løsning, men ikke at der kommer en ny model.

Lone Loklindt
Miljøordfører (R)

Først havde Henrik Høegh forstået miljøministeren, som om den skulle være på vej. Men da det viste sig, at Ida Auken alligevel ikke havde en trappemodel klar til behandlingen af L 98, havde Venstre ikke andet valg end at stemme nej.

I onsdags - dagen før 3. behandlingen af L 98 - kom så svaret fra Auken til Benedikte Kiær.

"Regeringen vil arbejde i retning mod at reducere erhvervslivets omkostninger til håndtering af spildevand gennem en trappemodel. Regeringen lægger vægt på at finde en balanceret løsning, der sikrer klare forbedringer af virksomhedernes konkurrenceevne og samtidig tager hensyn til husholdningerne."

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00