Regeringen sparker liv i renoveringer og nedrivning

KOVENDING: Både boligjobordningen og nedrivningspuljen bliver genindført, mens Landsbyggefonden får løftet sin renoveringsramme med fire milliarder kroner. Oppositionen roser tiltagene.
Foto: MBBL
Mads Bang

Det store problem med boligjobordningen er, at den ikke kommer lejerne til gode. Det er meget dyrt købte arbejdspladser.

Lars Dohn
Boligordfører, Enhedslisten
Fakta

Regeringens vækstplan på boligområdet

Landsbyggefondens ramme hæves 4 milliarder

Nedrivningspuljen videreføres med 400 millioner

Boligjobordningen videreføres 3 milliarder.


Kilde: Vækstplan DK
Der er lagt op til comeback for tre boligpolitiske tiltag i regeringens udspil "Vækstplan DK", som blev præsenteret tirsdag.

Regeringen vil hæve det maksimale beløb, som Landsbyggefonden kan renovere almene boliger for. En øvelse, som sætter fire milliarder kroner ekstra i omløb. Og samtidig en behændig vej til at øge investeringerne uden at hive penge ud af statskassen: Landsbyggefondens aktiviteter finansieres nemlig af de lejere, der bor i den almene sektor.

Sideløbende vil regeringen genoplive nedrivningspuljen, så der de næste to år kan rives faldefærdige bygninger ned på landet for 400 millioner kroner. Endelig genopliver regeringen boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget. Fradraget var ellers udfaset ved årsskiftet, men bliver nu genindført i samme form som tidligere.

Boligminister Carsten Hansen (S) forklarer den hævede renoveringsramme med to hensyn.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00