Debat

S-borgmestre om gasledning: Forslag bremser erhvervsudviklingen i vores landsdel

I mangel på meningsfulde grønne dagsordener har Radikale og Enhedslisten udset sig et område i provinsen med 102.000 borgere, som de i forvejen ikke forventer mange stemmer fra, skriver Lolland og Guldborgsunds borgmestre.

Radikale og Enhedslisten ønsker tilsyneladende at bremse erhvervsudviklingen og den grønne omstilling i vores landsdel, skriver Holger Schou Rasmussen (S) og Simon Hansen (S).
Radikale og Enhedslisten ønsker tilsyneladende at bremse erhvervsudviklingen og den grønne omstilling i vores landsdel, skriver Holger Schou Rasmussen (S) og Simon Hansen (S).Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Holger Schou Rasmussen
Simon Hansen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er et frontalangreb på både produktions- og udkantsdanmark og den grønne omstilling samt tilmed omgåelse af fakta, når Radikale og Enhedslisten onsdag 5. oktober fremsætter et beslutningsforslag om at sætte gasledningen til Lolland-Falster i bero.

Beslutningsforslaget er ganske vist bortfaldet med det samme på grund af statsministerens valgudskrivelse, men man må formode, at forslagsstillerne vil benytte den kommende valgkamp til at slå til lyd for deres ide.

Den form for fortielse af fakta klæder ikke en folkevalgt

Holger Schou Rasmussen (S) og Simon Hansen (S)
Hhv. borgmester i Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune

Politik giver ikke altid mening, men dette forslag kvalificerer sig til en placering i afdelingen for absurditeter. For bremser man gasledningen til Lolland-Falster, bremser man også Danmarks grønne omstilling.

Forslagsstillerne begrunder deres forslag med, at det skal undersøges (igen), hvorvidt sukkerfabrikken kan benytte elektricitet i stedet for gas. Men gasledningen handler om meget mere end en sukkerfabrik, og den handler ikke om naturgas men om biogas.

Grøn vækst

Siden den politiske beslutning for snart to år siden om at etablere en gasledning til Lolland-Falster, er grønne investeringsprojekter til en værdi af over 6 milliarder kroner og en beskæftigelseseffekt på nye 420 job kommet til landsdelen. Erhvervsarealer på over 230.000 m2 er indtil videre overtaget, og inden for de næste to til tre år ser vi nye store virksomheder i drift på Lolland-Falster.

Der er tale om grønne virksomheder, der bidrager til klimakampen: Danmarks første hvederaffinaderi, et PtX-anlæg og i alt fire biogasanlæg, der tilsammen vil producere så meget biogas, at Lolland-Falster bliver en leverandør af grøn gas til resten af Danmark. Disse for sagens sammenhæng yderst væsentlige fakta undlader forslagsstillerne behændigt at forholde sig til. Den form for fortielse af fakta klæder ikke en folkevalgt.

Læs også

Påstanden om at ledningen skal føre Putins gas eller nogen andres naturgas til vores landsdel er således grebet ud af luften. Det er ikke en gasledning til Lolland-Falster, det er gasledning med biogas fra Lolland-Falster til Danmark.

Radikale og Enhedslisten på Christiansborg ønsker tilsyneladende at bremse erhvervsudviklingen og den grønne omstilling i vores landsdel. Heldigvis gælder det ikke nødvendigvis deres partifæller i andre dele af landet, men i mangel af mere meningsfulde grønne dagsordener i valgkampen har partiernes folketingsmedlemmer udset sig et område i provinsen med 102.000 borgere, som de i forvejen ikke forventer mange stemmer fra.

Radikale og Enhedslisten glemmer at fortælle omverdenen, at deres forslag ikke kun vil ramme omstillingen på Lolland-Falster, hvilket i øvrigt burde være grund nok til at droppe tanken. Forslaget vil også ramme Danmarks grønne omstilling.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Holger Schou Rasmussen

Borgmester (S), Lolland Kommune, formand, Femern Belt Development
lærer (Vordingborg Statsseminarium 1992)

Simon Hansen

Borgmester (S), Guldborgsund Kommune

0:000:00