Sådan vil landets fem største kommuner bygge sig ud af coronakrisen

GENOPBYGNING: El-ladestandere for 30 millioner, renovering af en tom lufthavn og kloakering af kolonihaver skal bevare tusindvis af håndværkerjobs landet over. Læs, hvilke bygge- og anlægsområder der fremrykkes i landets største kommuner.

I Odense vil man kloakere kolonihaver for at bevare arbejdspladser under coronakrisen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
I Odense vil man kloakere kolonihaver for at bevare arbejdspladser under coronakrisen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Maria Neergaard Lorentsen

Der er en vigtig psykologi i, hvordan vi håndterer coronakrisen. Jeg håber, at optimismen vil sprede sig til det private erhvervsliv

Thomas Kastrup-Larsen (S)
Borgmester, Aalborg

Kommunernes forvaltninger kører på højtryk for at igangsætte bygge- og anlægsprojekter.

For knap en måned siden indgik regeringen en aftale med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at suspendere anlægsloftet i 2020, så man ved at fremrykke investeringer i bygge- og anlægssektoren kan bevare en lang række jobs under og efter coronakrisen.

De første 11 kommuner har netop fået godkendelse til at sætte de første projekter i gang.

Dokumentation

Anlægsloftet

Anlægsloftet er det beløb, som de 98 kommuner samlet set må bruge til blandt andet at renovere og bygge nye bygninger.

Den 26. marts blev anlægsloftet suspenderet for 2020, så kommunerne kan fremrykke og igangsætte projekter, der holder gang i beskæftigelsen.

Loftet for 2020 var sat til 19,1 milliarder kroner, og det skønnes, at man i alt vil kunne fremrykke investeringer for 2,5 milliarder kroner.


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00