Tekniq: Grønne virksomheder skal have adgang til mere data fra det offentlige

Der ligger et stort, grønt potentiale i de store mængder data, offentlige myndigheder har om borgerne. Den nye digitaliseringsminister bør derfor sikre, at forsynings- og forbrugsdata stilles til rådighed for virksomheder, skriver Maria Schougaard Berntsen. 

Marie Bjerre har en stor opgave foran sig, og hun skal have resten af regeringen overbevist om vigtigheden af området, skriver Maria Schougaard Berntsen.
Marie Bjerre har en stor opgave foran sig, og hun skal have resten af regeringen overbevist om vigtigheden af området, skriver Maria Schougaard Berntsen.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Maria Schougaard Berntsen

Vi er startet 2023 med en ny regering. En bred regering med et bredt og reformtungt regeringsgrundlag. En af de større overraskelser ved det nye ministerhold var, at Danmark fremover får sin første digitaliseringsminister i Marie Bjerre.  

Marie Bjerre får ansvar for både Digitaliseringsstyrelsen, Danmark Statistik, IT, digitalisering i erhvervslivet samt databeskyttelse. Og så skal Marie så også lige håndtere ligestillingsområdet. 

En digitaliseringsminister sender et signal om, at digitalisering er prioriteret, og det er glædeligt. Men ministerposten må ikke blive en sovepude for ikke at lave ambitiøse digitaliseringsprojekter i andre ministerier og på tværs af ressortområder. Digitalisering er ikke noget, man løser med den ene hånd, mens den anden hånd gør præcist, som den plejer. Det er alle ministerier, der skal tænke anderledes. 

Temadebat

Hvad bør stå højest på politikernes it- og digitaliseringsdagsorden?

Folketingsvalget bragte flere anbefalinger til det digitale område med sig. Aktører og it-ordførere ønsker sig eksempelvis et selvstændigt digitaliseringsministerium, it-eksperter vil gerne have nedsat en it-havarikommission, og Dansk IT efterspørger et digitaliseringsudvalg, der skal koordinere digitaliseringen på tværs af fagområder.

Derfor har Altinget inviteret en række aktører til at debattere, hvad der bør stå øverst på politikernes prioriteringsliste her efter valget.

Om Altingets temadebatter:

Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes egen holdning.

Altinget bringer kun debatindlæg, som udelukkende er skrevet til Altinget.

Har du lyst til at bidrage til debatten, er du velkommen til at sende det til debatansvarlig Emma Brink på [email protected] eller til Altingets debatredaktion på [email protected].
 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024