Thorning: Vi skal genbruge mere affald

ÅBNING: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde i sin åbningstale også fokus på affald. Vi skal genbruge mere og brænde mindre affald, fastslog hun.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Anders Jerking

Vi skal lige have det lært. Vi skal vænne os til det. Ligesom vi har vænnet os til at smide aviser i en container for sig, glas og flasker for sig og batterier for sig.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Statsminister

Selv om det kan være bøvlet, så skal vi vænne os til at sortere vores husholdningsaffald. Det slog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast, da hun tirsdag åbnede folketingsåret.

”Vi skal lige have det lært. Vi skal vænne os til det. Ligesom vi har vænnet os til at smide aviser i en container for sig, glas og flasker for sig og batterier for sig. Men det er snusfornuft. Vi finder praktiske og jordnære løsninger på højtflyvende udfordringer,” sagde statsministeren i sin åbningstale.

Hun uddybede, at affald fremover skal ses som en ressource. Det betyder, at mindre affald skal afbrændes, og at regeringen vil sætte mål for, hvor meget husholdningsaffald der skal genanvendes.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00