Tidligere overvismand skal lede regeringens Klimaråd

NAVNE: Den tidligere økonomiske overvismand Peter Birch Sørensen er valgt af klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) til at stå i spidsen for Klimarådet. Øvrige rådsmedlemmer er ikke fundet endnu.

Det bliver økonomiprofessor og tidligere formand for Det Økonomiske Råd Peter Birch Sørensen, der bliver formand for regeringens Klimaråd.

Det oplyser Klima- og Energiministeriet i en pressemeddelelse.

Senest har Peter Birch Sørensen stået i spidsen for Produktivitetskommissionen, og han underviser for tiden på Københavns Universitet i miljø-, ressource-, og klimaøkonomi.

Klimarådet skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan den kan sikre omstillingen til et samfund med lavere CO2-udledning på den billigste måde.

Selvom Klimarådet skal starte arbejdet 1. januar, er det endnu ikke på plads.

”Formanden udgør selvfølgelig ikke Klimarådet alene. Nu skal vi have fundet det hold af kloge hoveder, der skal udgøre resten af rådet, og som skal rådgive regeringen om alt fra energieffektivisering af bygninger, vejen til fossilfri energisektor, omstilling af transportsektoren, udledningerne fra landbruget og meget mere,” siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Da loven bag Klimarådet skulle vedtages i foråret, justerede regeringen på den efter kritik fra aktører, SF og Enhedslisten, så rådets medlemmer nu skulle have en mere klar "klimarelevant profil" end bare en "faglig baggrund inden for blandt andet samfundsøkonomi". 

Klimarådet søger i øjeblikket efter en sekretariatschef. Det bliver denne, der sammen med Peter Birch Sørensen skal stå for Klimarådets arbejdsplan.

Klimarådet og dets sekretariat skal indtil videre holde til i DMI's lokaler på Lyngbyvej i det nordlige København.

 

Forrige artikel Affaldsbranchen er tryggere ved fremtiden Affaldsbranchen er tryggere ved fremtiden Næste artikel Her er anbefalingerne til fremtidens elregulering Her er anbefalingerne til fremtidens elregulering
Regeringen vil fritage foreninger for gebyrer på affald

Regeringen vil fritage foreninger for gebyrer på affald

AFFALD: De velgørende foreningers genbrugsbutikker slipper fremover for at betale afgift, når de afleverer affald på genbrugspladserne. Det er regeringen blevet enig med et flertal i Folketinget om – men EU-regler kan forhindre afgiftsfritagelsen.