Billedserie: Sophie Hæstorps vej til Københavns overborgmesterpost

Sophie Hæstorp Andersen gik første august all in på at blive Københavns næste overborgmester. Følg hendes rejse mod overborgmesterposten i billeder. 

Sophie Hæstorp Andersen på vej over Bernstoffsgade. Hun bor på Vesterbro, men det er også her hvor hun startede i DSUs lokaler på Istedgade, tæt på Københavns hovedbanegård.
Sophie Hæstorp Andersen på vej over Bernstoffsgade. Hun bor på Vesterbro, men det er også her hvor hun startede i DSUs lokaler på Istedgade, tæt på Københavns hovedbanegård.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Sophie Hæstorp Andersen er kvinden, der skulle forsøge at holde den københavnske overborgmesterpost på socialdemokratiske hænder efter Frank Jensens dramatiske exit sidste efterår. 

En post, hun fra starten er blevet spået gode chancer for at generobre.

Men Socialdemokratiet har i valgkampen været presset af Enhedslisten, der i flere målinger har set ud til at blive Københavns største parti og dermed truet med at bryde 117 år socialdemokratisk dominans i København. Efter en lang nats forhandlinger stod det dog onsdag morgen klart, at Sophie Hæstorp Andersen kan beholde overborgmesterposten på socialdemokratiske hænder. 

Vi har herunder samlet en række fotos fra hendes kamp om at blive Københavns overborgmester. 

Sophie Hæstorp Andersens ansigt har været meget synligt i de Københavnske gader de sidste uger. Kampagnen blev for alvor skudt i gang 1. august. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Christianshavns Torv, 8. november, kl 07:49. Valgkampen er for alvor i gang. Sophie Hæstorp Andersen er favorit til at generobre overborgmesterposten, men en måling foretaget af Epinion for Altinget viser, at Enhedslisten står til at overhale Socialdemokratiet som det største parti i København. Derfor kastes alle kræfter ind på at overbevise vælgerne. Her med morgenbrød og scones til cyklister og metro-pendlere. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Restaurant Grød, 21. september. På besøg hos restaurant Grød på Jægersborggade, Nørrebro. Sophie Hæstorp Andersen laver grød med direktør Lasse Skjønning Andersen, mens der bliver optaget en film til kampagnen.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Transport mellem aftalerne foregår på cykel. Sophie Hæstorp har i starten af året foreslået, at hver tredje parkeringsplads i København på gadeplan enten skal sløjfes eller nedlægges frem mod 2025. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Valgdagen starter med uddeling af morgenbrød på Dronning Louises Bro. Det er en stærk holdopstilling med opbakning af adskillige ministre. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Gennem de sidste tre uger har omkring 30 frivillige hjulpet med til kampagnen. Her på den anden side af Dronnings Louises Bro, hvor der deles ud. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Uddelingen på Dronning Louises Bro er ved at være slut. Den obligatoriske selfie skal tages sammen med Mette Frederiksen, Pernille Rosenkrantz-Theil, Peter Hummelgaard, forhenværende statsminister Poul Nyrup og Lars Gaardhøj. Lars Gaardhøj (i den røde jakke) stiller op til regionsrådet i Hovedstaden, hvor han er Sophie Hæstorps mulige afløser. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 


Det er en lang dag, valgdagen. Efter første stop på dagsordenen står den på et besøg hos frisøren kl. 08.30. "Det skal jo kunne holde til kl. 02:00," siger han. Hvorpå Sophie tørt svarer "eller længere..." Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Sophie Hæstorp Andersen på vej ind for at stemme på Gasværksvejens Skole, Vesterbro. Hun bor et par gader derfra og hendes børn går på skolen. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.


Krydserne sættes. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Sophie går op ad trappen i Beta, Amager bio, hvor Socialdemokratiet holder valgfest. Stemningen er afmålt, klokken er 21:00 og ingen resultater foreligger endnu. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

Takketalen på scenen i Beta til Socialdemokratiets Københavns valgfest. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

 

 
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00