Borgmester til utilfredse beboere: "Bliver bekymringen til virkelighed, er vi ikke blege for at tage affære"

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) åbner for at "genbesøge" ordning, der giver el-biler mulighed for at parkere ubegrænset i en række områder i København. Det sker efter kritik fra borgere i Vanløse, der mener, at kommunen sigt skaber mangel på parkeringspladser, ved at give emissionsfrie køretøjer en parkeringsfordel. 

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) forstår bekymringen blandt de lokale beboere, men understreger, at fritagelsen af el- og brintbiler fra restriktioner på parkering i udvalgte zoner, er en måde at få flere til at vælge klimavenlig transport.
Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) forstår bekymringen blandt de lokale beboere, men understreger, at fritagelsen af el- og brintbiler fra restriktioner på parkering i udvalgte zoner, er en måde at få flere til at vælge klimavenlig transport.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Københavns Kommunes favorisering af el- og brintbiler vil på sigt skabe parkeringsproblemer for de lokale beboere.

Det mener Vanløse Lokaludvalg, der kritiserer kommunens beslutning om at fritage emissionsfri biler fra den tidsbegrænsede parkering flere steder i byen.

Kører man på el eller brint, kan man frit parkere i ugevis i bydelens parkeringszoner, hvor der ellers er tre timers begrænsning.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00