Grønt lys for Amager Fælled-byggeri: Nævn afviser klager fra naturvenner

Planklagenævnet og Miljø- og Fødevarenævnet vender tommelfingeren ned til flere borgerorganisationers klager over byggeriet på Amager Fælled. Dermed er det ifølge byggevirksomhed et spørgsmål om tid, før byggeriet genoptages. 

Demonstranter har siden foråret protesteret mod byggeriet på Amager Fælled. Nu har de lidt juridisk nederlag. 
Demonstranter har siden foråret protesteret mod byggeriet på Amager Fælled. Nu har de lidt juridisk nederlag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
Søren Dahl

To klageinstanser afviser nu en række klager fra Danmarks Naturfredningsforening og Amager Fælleds venner over byggeriet på Amager Fælled. 

Det fremgår af en nyhed på Nævnenes Hus Hjemmeside. 

Planklagenævnet har afvist en klage over lokalplanen, mens Miljø- og Fødevarenævnet har stadfæstet den tilladelse til byudvikling, som Københavns Kommune har givet.

Afgørelsen bliver mødt med glæde hos byggevirksomheden Fælledby, der er ansvarlig for byggeriet på Amager Fælled. 

”Vi er glade og lettede over at få bekræftet, at vi har arbejdet inden for gældende rammer. Vi har gjort et massivt forarbejde for både at sikre naturhensyn i området og at efterleve alle myndighedernes anvisninger," siger Fælledbys adm. direktør Erling Thygesen.

"Vi er selvfølgelig ærgerlige over den lange periode med stilstand, men har respekt for, at nævnene skulle have tid til at komme frem til en endelig afgørelse. Nu ser vi frem til, at vi snart kan komme videre med at opføre de nye boliger og vise København, hvor godt et projekt, vi kommer med,” tilføjer han. 

Byggepladsen på Fælledbys projektområde blev etableret i marts 2021, hvor det indledende jordarbejde og nedtagning af det tidligere vandrehjem blev sat i gang.

Projektet har dog stået stille siden august, hvor en kendelse fra Københavns Fogedret slog fast, at der ikke kunne arbejdes videre på området, før de to klagenævn kom frem til den endelige afgørelse.

Fælledbys presseafdeling kan ikke på nuværende tidspunkt sige præcist, hvornår arbejdet genoptages, og hvor meget klagesagen har skubbet tidsplanen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00