Hvem skal sikre S sejren i Region Hovedstaden?

ANALYSE: Socialdemokratiet mangler desperat en spidskandidat til regionsrådsvalget i hovedstaden. Kandidaten skal helst have tre styrker - men partiet må formentlig nøjes med mindre. Tre markante S-profiler afviser kandidatur.

Sophie Hæstorp Andersen (S) havde et indgående kendskab til sundhedsområdet, inden hun blev regionsformand. 
Sophie Hæstorp Andersen (S) havde et indgående kendskab til sundhedsområdet, inden hun blev regionsformand. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Har S-spidskandidaten ikke tungen lige i munden, kan Radikale vejre morgenluft og måske forsøge at lande et flertal over midten.

Stemmesluger, sundhedsnørd og forligssnedker. Sådan ser spidskompetencerne ud for en drømmespidskandidat til det kommende regionsrådsvalg i 2021.

En lille kreds af betroede folk i Socialdemokratiet er nu gået på kandidatjagt efter et politisk kinderæg af et menneske. En kandidat, der i størst muligt omfang både kan høste stemmer, kender sundhedsområdet og kan holde rød blok samlet i Region Hovedstaden.

Det sker, efter den nuværende regionsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), nu går efter posten som overborgmester i København efter Frank Jensens exit.

Dokumentation

Så mange stemmer fik de ved sidste regionsvalg

  • Sophie Hæstorp Andersen (S) 60.162
  • Karin Friis Bach (R) 12.652
  • Lars Gaardhøj (S) 2.709
  • Martin Geertsen (V) 23.754

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00