Københavns Kommune finder omfattende lønsnyd hos Nemlig.com-ejer

Ifølge Københavns Kommune har ejerselskabet bag Nemlig.com, Intervare A/S, underbetalt de chauffører, der leverer varer for kommunen med flere hundrede tusinde kroner. Kommunen har fundet en række kritikpunkter og udvider nu sin undersøgelse.

Overborgmester i København Lars Weiss (S) kalder det "fuldstændig uacceptabelt", at kommunen har fundet snyd med løn og ferie til chauffører, der leverer dagligvarer til byens borgerere.
Overborgmester i København Lars Weiss (S) kalder det "fuldstændig uacceptabelt", at kommunen har fundet snyd med løn og ferie til chauffører, der leverer dagligvarer til byens borgerere.Foto: Pressefoto
Kasper Kaasgaard

Seks chauffører fra Intervare A/S, der leverer varer til borgere for Københavns Kommune, er blevet underbetalt med minimum 419.000 kroner.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse på baggrund af en kontrol af chaufførernes arbejdsforhold. Her er der fundet en række forhold, som strider mod de klausuler, som kommunen har i sine kontrakter med underleverandører.

Underbetalingen består af manglende overtidsbetaling for vagter, der ofte varer 12 timer. Derudover har fem ud af seks chauffører ikke holdt en eneste feriedag hverken i 2020 eller 2021, og Intervare A/S har ikke tegnet lovpligtig arbejdsskadeforsikring.

0:000:00