Om  
Per Bennetsen

Københavns Kommune henter direktør fra Region Sjælland

Per Bennetsen skal være ny administrerende direktør i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning fra 1. marts. Han er i øjeblikket regionsdirektør i Region Sjælland. 

Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), har ansat ny administrativ førstemand i sin forvaltning.
Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), har ansat ny administrativ førstemand i sin forvaltning.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Per Bennetsen skifter en direktørpost ud med en anden 1. marts, når han skal være administrerende direktør i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning. Landets største sundheds- og omsorgsforvaltning med cirka 10.000 medarbejdere.

Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Sjælland. Han nedtrapper dermed sit ansvar fra marts, hvor han skal stå i spidsen for 10.000 frem for 20.000 medarbejdere. 

Det er de glade for i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. 

”Jeg er meget glad for, at Per har sagt ja til at stå i spidsen for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Han har stor erfaring med sundhedsområdet, med ledelse af en stor driftsorganisation og med rådgivning af politiske ledelser," siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) og fortsætter: 

"Vi står over for store udfordringer med flere ældre og færre medarbejdere, så fastholdelse og rekruttering er den største opgave, vi skal løse de kommende år."

Per Bennetsen har arbejdet mere end 25 år i først Storstrøms Amt og derefter Region Sjælland. Han ser derfor frem til en udfordring.

"Det er en særlig udfordring i en tid med flere ældre, færre medarbejdere og et sundhedsvæsen under pres – men det er en udfordring, jeg glæder mig til at tage livtag med sammen med borgmesteren, Sundheds- og Omsorgsudvalget og forvaltningens mange dygtige ledere og medarbejdere,” siger den kommende direktør. 

Han er uddannet cand.techn.soc. fra Roskilde Universitet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Bennetsen

Direktør, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune
cand.techn.soc. (Roskilde Uni. 1996)

0:000:00