Hver anden københavner: Politikerne skal sikre færre benzinbiler - og bilejerne skal betale

Omkring hver anden borger i København vil have politikerne til at gøre yderligere for at nedbringe antallet af benzin- og dieselbiler i byen – også selvom det bliver dyrere for almindelige bilejere, viser meningsmåling. 

"Nu kommer vi også til at arbejde på at indføre nye emissionsfri zoner, hvor man ikke må køre med benzin- og dieselbiler. Og det er noget, som mange almindelige mennesker kan komme til at slå sig rigtigt meget på,” siger politisk ordfører i København Jonas Bjørn Jensen (S)
"Nu kommer vi også til at arbejde på at indføre nye emissionsfri zoner, hvor man ikke må køre med benzin- og dieselbiler. Og det er noget, som mange almindelige mennesker kan komme til at slå sig rigtigt meget på,” siger politisk ordfører i København Jonas Bjørn Jensen (S)Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Politikerne på Københavns Rådhus bør gøre mere for at begrænse antallet af benzin- og dieselbiler i byen. Også selvom det gør hverdagen dyrere for helt almindelige borgere.   

Det mener omkring hver anden københavner ifølge en meningsmåling, som Epinion har lavet for Altinget.

Her erklærer 49 procent sig enten 'helt enig' eller 'overvejende enig' i, at politikerne skal skride yderligere ind for at nedbringe antallet af de CO2-udledende køretøjer, selvom regningen ender hos bilejerne. 

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00