Mandag fik hårdt kritiseret botilbud dødsstødet. Nu vil flertal på Københavns Rådhus anke lukningen

Socialtilsynet vil lukke botilbuddet Lynghuset, hvor medarbejdere og ledelse har fået hård kritik for alvorlig omsorgssvigt af borgere med handicap. Flere københavnske politikere stiller dog spørgsmålstegn ved tilsynets begrundelse for lukningen.  

Lynghuset er ejet og drevet af Københavns Kommunes socialforvaltning. 
Lynghuset er ejet og drevet af Københavns Kommunes socialforvaltning. Foto: Olafur Steinar Gestsson / Scanpix
Søren Dahl

Mandag besluttede et flertal på Frederiksberg Rådhus at følge Socialtilsynets anbefaling om at lukke bostedet Lynghuset, der huser 29 borgere med alvorlige handicap og funktionsnedsættelser.  

Sagen tog dog onsdag aften en ny drejning, da et flertal i Københavns socialudvalg besluttede at anke Socialtilsynets lukning af Lynghuset til Ankestyrelsen.  

”Det er en ulykkelig sag for alle, at Socialtilsynet vil lukke Lynghuset. Både for beboere og pårørende, men absolut også for medarbejderne. Det vil være en kæmpe omvæltning, som skaber en masse usikkerhed. Derfor er jeg faktisk lettet over, at et flertal i Socialudvalget har besluttet, at vi vil forsøge at redde Lynghuset," siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) i en pressemeddelelse. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024