Modstandere af byggeprojektet Lynetteholm lancerer protestråd

En række organisationer, grupper og borgere har slået sig sammen i "Lynetteholm Rådet" for at danne fælles front mod Danmarkshistoriens største byggeprojekt i form af øen Lynetteholm i Københavns Havn.

Facebookgruppen "Stop Lynetteholm" er en af de protestgrupper, som indgår i den nye sammenslutning Lynetteholm Rådet, der sammen vil kæmpe imod Lynetteholmprojektet i København Havn.
Facebookgruppen "Stop Lynetteholm" er en af de protestgrupper, som indgår i den nye sammenslutning Lynetteholm Rådet, der sammen vil kæmpe imod Lynetteholmprojektet i København Havn.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Folketinget har vedtaget anlægsloven L220, som dermed baner vejen for den tre kvadratkilometer store ø og bydel Lynetteholm i Københavns Havn, der skal huse 35.000 borger.

Det er dog ikke en udsigt, som en række organisationer bifalder og ser frem til. Derfor er de gået sammen i modstand og lancerer nu Lynetteholm Rådet, oplyser det nye råd i en pressemeddelelse.

Rådet består af en sammenslutning af organisationer, borgere og protestgrupper, der er enige om en række kritikpunkter og som følge opfordrer, Folketinget og Københavns Kommune til at standse planlægningen af projektet.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00