Radikale vil have København til at gå forrest i EU – ekspert forudser milliardregning til boligejere

I år 2030 skal der ikke være boliger tilbage i København under energimærke C, undtagen hvor kulturelle forhold såsom bygningsarv eller særlige sociale forhold taler for det. Det mener De Radikale, som vil gå længere end nyt bygningsdirektiv fra EU.

EU's bygningsdirektiv stiller krav om, at alle nye bygninger skal være klimaneutrale fra 2030, men i København bor langt de fleste borgere i boliger, som for længst er bygget, som måske er 100 år gamle. Derfor vil De Radikale gå længere med krav om, at alle eksisterende boliger i København skal energirenoveres op til mindst energimærke C i 2030. Det vil stille krav til godt halvdelen af alle boliger i København.
EU's bygningsdirektiv stiller krav om, at alle nye bygninger skal være klimaneutrale fra 2030, men i København bor langt de fleste borgere i boliger, som for længst er bygget, som måske er 100 år gamle. Derfor vil De Radikale gå længere med krav om, at alle eksisterende boliger i København skal energirenoveres op til mindst energimærke C i 2030. Det vil stille krav til godt halvdelen af alle boliger i København.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Godt halvdelen af boligejerne i København skal snart se sig om efter en ledig håndværker og muligvis en venlig bankrådgiver, hvis det står til De Radikale.

Senest i 2030 skal alle eksisterende boliger i hovedstaden være energirenoveret op til mindst energimærke C, lyder et forslag i EU-valgkampens slutspurt.

Det virker på mig som et typisk valgkampsforslag. Man kan have alle mulige holdninger i den politiske verden, men hvis det ikke kan lade sig gøre i den virkelige verden, kan det jo være lige meget.

Curt Liliegreen
Direktør, Boligøkonomisk Videnscenter

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024