Om  
Sophie Hæstorp Andersen

Sophie Hæstorp vil stoppe som regionsrådsformand før tid

Efter knap otte år ønsker Sophie Hæstorp Andersen (S) at fratræde sin post som regionsrådsformand for at fokusere på det kommende kommunalvalg og ambitioner om at blive overborgmester i København.

22. maj tager Regionsrådet i Region Hovedstaden stilling til formand Sophie Hæstorp Andersens ønske om at forlade sin post før tid.
22. maj tager Regionsrådet i Region Hovedstaden stilling til formand Sophie Hæstorp Andersens ønske om at forlade sin post før tid.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Kommunalvalget i november og jagten efter posten som overborgmester i København nærmer sig. For at dedikere sig valgkampen fuldt ud som Socialdemokratiets borgmesterspidskandidat ønsker Sophie Hæstrup (S) derfor at fratræde sin position som regionsformand i Hovedstaden før tid.

Det oplyser Regions Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen har dermed besluttet at tage afsked med sin stilling gennem knap otte år. Det oplyste hun de konstituerende partier i Region Hovedstaden ved et møde 11. maj.

Jeg træder tilbage for at hellige mig den opgave, jeg har taget på mig som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København.

Sophie Hæstorp Andersen
Regionrådsformand borgmesterkandidat (S), Region Hovedstaden,

"Jeg træder tilbage for at hellige mig den opgave, jeg har taget på mig som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København," udtaler hun i pressemeddelesen. 

Hun har anmodet om fratræde sin formandspost ved udgangen af juni, men at beholde sin tilknytning som menigt medlem af regionsrådet resten af valgperioden.

Regionsrådet skal på et møde 22. juni tage stilling til, om rådet vil imødekomme ønsket.

Rådet skal ved samme seance tage stilling til, hvem der skal overtage formandsstolen og varetage ansvaret som regionsrådsformand i resten af den igangværende valgperiode.

På mødet 11. maj blev Lars Gaardhøj (S) udset som mulig kandidat med opbakning blandt de konstituerende partier til at overtage roret per 1. august.

Lars Gaardhøj overtog også 1. maj posten som formand for Danske Regioners psykiatri- og socialudvalg efter Sophie Hæstorp Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00