V-borgmester åbner for nyt samarbejde med Enhedslisten: “Vi er bestemt ikke forlovet med Socialdemokratiet”

Venstre har fokuseret “lige lovligt meget” på landbrug og landdistriker og glemt at fortælle storbyvælgerne, hvorfor liberal politik er relevant for dem, mener borgmester Jens-Kristian Lütken. Han varsler samtidig et langt større sats på frit valg i den offentlige sektor i København.  

Jens-Kristian Lütken har været beskæftigelses- og integrationsborgmester siden foråret 2022, og har siddet i Borgerrepræsentationen i knap et årti. 
Jens-Kristian Lütken har været beskæftigelses- og integrationsborgmester siden foråret 2022, og har siddet i Borgerrepræsentationen i knap et årti. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix
Søren Dahl

Hvis Venstre skal have en seriøs chance for at rejse sig til fordums storhed, kræver det, at partiet kaster mere kærlighed på københavnerne og andre storbyvælgere, end tilfældet er i dag.  

Det mener Jens Kristian-Lütken, der udover at være partiets leder i København også tilhører den relativt eksklusive skare, som Venstre-borgmestre i landets største byer udgør i dag.  

“Jeg synes, at der har været en periode, hvor Venstre har fokuseret lige lovligt meget på landdistrikterne og landbruget, og glemt, at der også skulle være politik til de mange borgere, der bor i storbyer,” siger Jens Kristian Lütken.  

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00